miercuri, 29 octombrie 2008

Sahara Journal - Star War (XII)


După popasul de la Chebika luăm în piept Chottul El Gharsa, direct printre dune. Nori de praf se ridică în urma fiecărui autoturism, de aceea mergem răzleţiţi, în lateral unul faţă de celălalt. Ne aşteaptă o goană contratimp prin deşert, din loc în loc mai întâlnim alte urme ale altor temerari.

Întâlnim granule şi foi de cuarţ, care strălucesc puternic, reflectând razele soarelui. Fiind amiază şi o temperatură ridicată, putem admira celebrul miraj Fata Morgana şi chiar suprinde în fotografii.

Ajungem la decorul Războiului Stelelor, chiar în centrul Chottului El Gharsa. Coborâm dunele la 80° declivitate, de necrezut dacă nu ajungi în aceste locuri. Anvelopele curg în nisip şi maşina alunecă pe dune. Mai greu e la urcare, aici rămâne blocat în nisip chiar şi Hammerul; cele mai folosite maşini pentru străbaterea deşertului sunt Toyota Land Cruiser. Putem admira martori de eroziune rămaşi deasupra suprafeţei nisipului, unul dintre aceştia este deosebit de spectaculos, cel denumit „Gâtul Cămilei”.

Niciun comentariu:

Florentis